Υλοποιούμενα

e-λιανικο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ (e-shop
ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ
ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ  :             22.02.2021 (ώρα 13:00)  έως  24.03.2021 (ώρα 15:00)
ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑ ΔΑΠΑΝΩΝ :      Όσες έγιναν από 18/3/2020 και μετά
ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ   :                                  100,00%
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ :              6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΌ ΕΝΤΑΞΗ
ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:  Έως 5.000,00 (ΑΝΑ ΠΡΟΤΑΣΗ)                                             
Εφόσον η επιχείρηση (διακριτό ΑΦΜ) διέθετε ήδη ηλεκτρονικό κατάστημα πριν τις 18/3/2020, τότε αυτό δύναται να αναβαθμιστεί με δικαιούμενη επιχορήγηση έως του ποσού των 1.500,00 €.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ - ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
-          Να είναι Υφιστάμενες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου (δηλαδή να έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα που να αρχίζει από 47)
-          Να διατηρούν Φυσικό Κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών, σε διακριτό της οικίας τους χώρο, δηλαδή εμπορικό χώρο που υποδέχεται και εξυπηρετεί πελάτες
-          Να έχει ανασταλεί η λειτουργία της επιλέξιμης δραστηριότητας στην έδρα ή/και σε υποκαταστήματα της επιχείρησης για τουλάχιστον μία ημέρα στο διάστημα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και εφεξής   και  να έχουν μείωση τουλάχιστον 20% στον κύκλο εργασιών τους κατά το 4ο τρίμηνο του έτους 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του έτους 2019.  Όσες δεν είχαν ιδρυθεί το 4ο τρίμηνο του 2019  η μείωση θα θεωρηθεί 100% στον κύκλο εργασιών τους.
-          Να μην ανήκουν σε δίκτυο franchising
ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
-          Εξυπηρετητές /διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών - λογισμικού απαιτούμενου για την δημιουργία/αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με τα συνοδευτικά στοιχεία του (πληκτρολόγια, οθόνη, κλπ.) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα.
-          Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (Desktop/Laptop).
-          Άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με την δημιουργία/αναβάθμιση και την λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (π.χ. εξοπλισμός Δικτύου, Bar code readers, εκτυπωτές, κλπ.). Δεν είναι επιλέξιμη η δαπάνη προμήθειας tablets , συσκευών κινητής τηλεφωνίας και τηλεοράσεων
-          Υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop - θα λειτουργεί σε 2 γλώσσες, καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών – mobile responsive ή dedicated mobile version και θα ενσωματώνει λειτουργίες παραγγελειοληψίας (καλάθι), αποθήκης (ποσότητα ειδών) και ασφαλών ηλεκτρονικών πληρωμών (redirect σε τραπεζικό περιβάλλον).
-          Ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
-          Διόρθωση ή τροποποίηση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων, έστω και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, δεν επιτρέπεται μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης
-          Η διαδικασία αξιολόγησης θα είναι συγκριτική βάσει του αντικειμενικού κριτηρίου της μείωσης του κύκλου εργασιών του 4ου τριμήνου του έτους 2020 σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του έτους 2019 και η έγκριση της επιχορήγησης των αιτήσεων χρηματοδότησης θα γίνει ανά Κατηγορία Περιφέρειας. Για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις η μείωση θα θεωρηθεί 100% στον κύκλο εργασιών τους.
-          H έγκριση της επιχορήγησης των αιτήσεων χρηματοδότησης θα γίνει ανά Κατηγορία Περιφέρειας
-          Οι εντάξεις των αιτήσεων χρηματοδότησης των ωφελούμενων της Δράσης πραγματοποιούνται μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων (συμπεριλαμβανομένης της προσαύξησης κατά ποσοστό 20%), ανά Κατηγορία Περιφερειών.
-          Επιπροσθέτως η ενισχυθείσα επιχείρηση οφείλει να λειτουργεί πραγματικά για τρία (3) έτη μετά την τελική πληρωμή της δημόσιας χρηματοδότησης στον ωφελούμενο της Δράσης (π.χ. απαιτούμενες άδειες, ηλεκτροδότηση ακινήτου, εγκατεστημένος εξοπλισμός, μισθωτήριο συμβόλαιο σε ισχύ και παρουσίαση οικονομικών συναλλαγών, υποβολή φορολογικών δηλώσεων). Σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ενισχυθείσας επιχείρησης, επιβάλλεται ολική ή αναλογική δημοσιονομική διόρθωση και ανάκτηση σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις