Υπηρεσίες

Επιλογή του κατάλληλου Προγράμματος

Ένας από τους τρόπους μέσω των οποίων το Ελληνικό κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, είναι τα Επιδοτούμενα Προγράμματα. Μέσω των προγραμμάτων αυτών, εδώ και πολλά χρόνια έχουν βοηθηθεί πολλοί επιχειρηματίες να εκσυγχρονίσουν και να οργανώσουν καλύτερα τις επιχειρήσεις τους, καθώς επίσης και άνεργοι να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Κάθε πρόγραμμα ξεκινά με την προκήρυξή του. Αυτή είναι το επίσημο κείμενο του φορέα που διαχειρίζεται το πρόγραμμα, μέσω του οποίου ανακοινώνει και αναλύει, τους στόχους του προγράμματος, τους δικαιούχους (σε ποιους απευθύνεται), την προθεσμία υποβολής σχετικών αιτήσεων, την Ποσοστό Δωρεάν επιδότησης ή τα άλλα κίνητρα που παρέχονται (π.χ. φορολογική απαλλαγή), τις επιλέξιμες δαπάνες (δηλαδή τι δαπάνες μπορούν να πραγματοποιηθούν και να ενισχυθούν μέσω του προγράμματος), τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, ποιο είναι το περιεχόμενο της αίτησης – επιχειρηματικού σχεδίου που υποβάλλεται, τον τρόπο αξιολόγησης της πρότασης κ.α.

Το γραφείο μας παρακολουθεί συνεχώς όλους τους φορείς και τα υπουργεία που προκηρύσσουν προγράμματα, ακόμα και όταν αυτά βρίσκονται στο στάδιο της προδημοσίευσης.

Στηριζόμενοι στη μακρά πας πείρα στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, αναλύουμε, αποκωδικοποιούμε, και επιβεβαιώνουμε κάθε πληροφορία της προκήρυξης έτσι ώστε να είμαστε 100% σίγουροι για τις προϋποθέσεις και τον τρόπο αξιολόγησης της κάθε αίτησης που θα καταθέσουμε. Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία της ανάλυσης ενημερώνουμε τους πελάτες μας για το πρόγραμμα και τις απαιτήσεις του. Επειδή όλα τα προγράμματα δεν είναι για όλους, βασική πρώτη υπηρεσία που προσφέρουμε στον πελάτη είναι η ενημέρωσή του αν το συγκεκριμένο πρόγραμμα ταιριάζει με το δικό του επιχειρηματικό προφίλ ( τις ανάγκες του, τις επενδυτικές του προοπτικές, τα κεφάλαια που επιθυμεί να επενδύσει, κ.α.).Το αρχικό αυτό στάδιο είναι πολύ σημαντικό, καθώς μπορούμε να αποτρέψουμε τον επενδυτή από μια επένδυση που θα μπορούσε τελικά να μην είναι βιώσιμη, με αποτέλεσμα η όποια επιδότηση αντί να λύσει να δημιουργήσει προβλήματα. Έτσι μαζί επιλέγουμε πάντα το καλύτερο πρόγραμμα για τον επιχειρηματία.