Νέα-Ειδήσεις

Επιχειρηματικότητα 360

Προκηρύχθηκε η νέα δράση του Αναπτυξιακού Νόμου, «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 360».
Στη δράση υπάγονται επενδυτικά σχέδια όλων των τομέων της οικονομίας, εξαιρούμενων όσων εμπίπτουν στα καθεστώτα Αγροδιατροφής – πρωτογενούς παραγωγής, και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων αλιείας, μεταποίησης – εφοδιαστικής αλυσίδας, τουριστικών δράσεων και δράσεων εναλλακτικού τουρισμού.
Τα επενδυτικά σχέδια πρέπει να έχουν ολοκληρωμένο χαρακτήρα αρχικής επένδυσης και πληρούν μια από τις παρακάτω προϋποθέσεις
  • Δημιουργία νέας μονάδας
  •  Επέκταση της δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας
  • Διαφοροποίηση της παραγωγής της μονάδας σε προϊόντα και υπηρεσίες που δεν έχουν παραχθεί ποτέ από αυτήν
  • Θεμελιώδης αλλαγή του συνόλου της παραγωγικής διαδικασίας υφιστάμενης μονάδας
Επιλέξιμες δαπάνες είναι :
i) Κατασκευή, επέκταση, εκσυγχρονισμός κτιριακών εγκαταστάσεων, ειδικών και βοηθητικών εγκαταστάσεων των κτιρίων, κατασκευές για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία, καθώς και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
ii) Αγορά και εγκατάσταση καινούργιων σύγχρονων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών εγκαταστάσεων και των μεταφορικών μέσων που κινούνται εντός του χώρου της εντασσόμενης μονάδας.
iii) Λοιπές δαπάνες, όπως συμβουλευτικές υπηρεσίες, δαπάνες για καινοτομία, δαπάνες για διαδικαστική και οργανωτική καινοτομία για ΜΜΕ και Μεγάλες Επιχειρήσεις, δαπάνες για μέτρα ενεργειακής απόδοσης κ.α.
Επιδότηση
Για το Βόρειο Αιγαίο η επιδότηση είναι 75%
Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες